село Лозен, обл. Хасково
Народно читалище „Просвета-1925“

Покана за участие във Второто издание на фестивала

    Имаме удоволствието да Ви поканим за участие във второто издание на  Националния фестивал за автентичен фолклор „КЕХЛИБАРЕН ГРОЗД 2011”, който ще се проведе на 28 и 29 май 2011 г. /събота и неделя/ в с. Лозен, обл. Хасково.

    Организатор на фестивала е Народно читалище „Просвета-1925” с. Лозен, съвместно с Министерство на културата и Национално движение „Достойни за България”. Фестивалът е с конкурсен характер.

    Идеята на фестивала е да бъде развивано, популяризирано и съхранено народното песенно и танцувално творчество на България и да се поддържат културните взаимоотношения между самодейните колективи от страната.

    Съгласно статута на фестивала, в него могат да вземат участие различни колективи, танцьори, ансамбли, индивидуални изпълнители и др. от страната, които ще се състезават съгласно регламента на фестивала.

    Участниците на фестивала ще имат удоволствието да разгледат уникалната етнографска музейна сбирка на селото ни, църквата „Св. Димитър” и други забележителности в района.

    Вярваме, че ще се отзовете на любезната ни покана, като съдействате за представянето на Ваши колективи да покажат пъстрата фолклорна палитра на българската съкровищница.

    Очакваме Вашите заявки до 01 май 2011 г. на адрес:

    п. к. 6552 с. Лозен, общ. Любимец, обл. Хасково

    Народно читалище „Просвета-1925”

    За Христо Янъков

    или на електронните ни пощи: lozen_ch@abv.bg и hristo_8603@abv.bg

    Заявки може да изпращате и чрез електронния формуляр на сайта на        фестивала – www.festival.alle.bg    

Tел. за допълнителна информация и контакти:

    0888094059; 0878916901 

Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg